SANT JAUME DE LLIERCA

Sant Jaume de Llierca és un poble amb molt bones comunicacions, situat a la comarca de la Garrotxa. S’hi arriba amb mitja hora des de Girona i amb una hora i mitja des de Barcelona.

És un poble tranquil d’uns 780 habitants, envoltat de boscos i camps de conreu. Emplaçat just on el Riu Llierca s’ajunta amb el Riu Fluvià.

Un dels llocs de més encant i d’esbarjo a l’estiu, és la font pudosa, on hi ha una piscina d’aigua natural ja que l’aigua cristalina del Torrent de la Miana cau dins una gorga feta per l’home, totalment integrada al medi natural.

ALTA GARROTXA

La zona més autèntica, aspra i selvatge de la Garrotxa és sens dublte l’Alta Garrotxa. Que seguint la vall del Llierca hi arribem amb uns 5 minuts amb cotxe. A partir del Pont del Llierca el paisatge es torna més faréstec i inaccessible, muntanyes i valls amb unes cingleres que semblen parets. Lloc ideal i molt conegut per practicar l’escalada i el barranquisme. També s’hi poden fer excursions a peu, amb BTT o a cavall.

Des del bar us podem deixar un mapa i aconsellar-vos caminades i excursions amb BTT, també us podem facilitar el contacte per fer excursions a cavall o esports d’aventura.

BESALÚ

Seguint el curs del riu Fluvià, a uns 5 minuts amb cotxe, trobem la vila comptal de Besalú, amb el seu pont romànic sobre el riu Fluvià.

És una vila de gran interès turístic, ja sigui pel seu pont o el seu call jueu.

Famosa també per la seva processó de manaies per setmana santa. I molts altres esdeveniments que s’hi celebren durant l’any com el cap de setmana mediaval, el cap de setmana jueu, la fira de la forja i el ferro, la fira de la ratafia…

CASTELLFOLLIT

I en direcció contrària, remuntant el curs del riu fluvià, hi trobem el poble de Castellfollit de la Roca. És un poble de postal, situat just sobre una cinglera de basalt.

LA ZONA VOLCÀNICA

A molt pocs quilòmetres del poble (5 minuts amb cotxe) ja arribem al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Un espai marevellós de visita obligada, les fotos parlen per si soles…

També és recomanable una passejada per la Fageda d’en Jordà. I perquè no una visita a la Ciutat d’Olot que queda a menys de 10 minuts.

BANYOLES, GIRONA, FIGUERES

Ja sortint de la comarca, a uns 15 minuts hi trobem la ciutat de Banyoles, amb el seu estany ideal per fer-hi una passejada.

A uns 25 minuts hi tenim Figueres, on podem fer una visita al famós museu Dalí.

I amb uns 30 minuts també arribem a la capital de la provincia, la ciutat de Girona. On podem visitar la seva catedral entre altres monuments i passejar per els seus carrers històrics.